marți, 10 mai 2016

Sfaturi pentru soferii cu masini zgariate

O alternativa la vopsirea unui autoturism o reprezinta colantarea, procedura ce presupune ca intreaga masina sau doar anumite elemente ale acesteia sa fie acoperite cu o folie, ce poate avea diferite grosimi si culori, astfel incat sa indeplineasca cerintele estetice ale soferilor. De asemenea, colantarea masinilor este o optiune pe care o aleg si companiile care isi doresc „branduirea” flotei de autoturisme.

Colantarea integrala presupune demontarea unor elemente auto pentru ca folia sa fie aplicata corespunzator, de la manere, oglinzi la faruri, iar vopseaua originala sa nu mai fie vizibila. Cu toate acestea, colantarea nu este o optiune pentru masinile ruginite.

Avantajele colantarii  


Pe langa costul mult mai mic decat cel al vopsirii, colantarea se efectueaza intr-un timp mult mai scurt, de doar cateva ore. De asemenea, majoritatea firmelor care ofera aceste servicii, propun si o garantie de 12 sau 24 de luni, situatie inexistenta in cazul vopselei. De asemenea, se poate alege si o folie transparenta care doar sa protejeze vopseaua originala a masinii impotriva zgaraieturilor, razelor puternice ale soarelui sau a sarii de pe sosele din timpul iernii.
In plus, atunci cand este zgaraiat un element, pur si simplu se inlocuieste folia acestuia, fara a fi nevoie de interventia asupra intregii masini. Oricand se revine asupra deciziei, autocolantul este indepartat cu usurinta, fara a afecta vopseaua originala.

Care sunt costurile?

Acestea difera in functie de numarul elementelor care se doresc a fi foliate, insa si de tipul, culoarea si grosimea autocolantului. In plus, in cazul colantarii integrale, costurile cresc pe masura ce autoturismele sunt de dimensiuni mai mari. Asadar, pentru un autoturism din clasa compacta tarifele debuteaza de la 600 de lei si pot depasi 1000 de lei in cazul SUV-urilor. De asemenea, preturile variaza de la o companie la alta, in functie de renumele si profesionismul acestora.